انزلی چی: سوزاندن کاه و کلش طبق نظر کارشناسان مربوطه، علاوه بر آلودگی هوا و زیست محیطی که نفس کشیدن را سخت میکند و چشمها را آزار میدهد، خطرات گازهای حاصل از آن را تولید کرده و موجب بروز سرطان ریه میشود.
به گزارش انزلی چی، باز هم معضل بسیار جدی و تکراری سوزاندن کاه و کلش برنج (بازمانده ساقه برنج بعد از درو) توسط کشاورزان، قشر زحمتکش جامعه و بی توجهی به آلوده کردن هوای پیرامون سایر شهروندان!
سوزاندن کاه و کلش، مشکلات فراوانی را برای محیط زیست و شهروندان بخصوص کودکان و سالخوردگان ایجاد می کند. دود حاصل از سوزاندن این کاه ها، هوای سالم را به شدت آلوده می کند طوری که نفس کشیدن در نواحی که این عمل نادرست انجام می شود، سخت می گردد و حالت خفگی به ساکنین و رهگذاران دست می دهد!
سوزاندن کاه و کلش طبق نظر کارشناسان مربوطه، علاوه بر آلودگی هوا و زیست محیطی که نفس کشیدن را سخت میکند و چشمها را آزار میدهد، خطرات گازهای حاصل از آن را تولید کرده و موجب بروز سرطان ریه میشود.
کشاورزان می توانند از این کاه های اضافه برای دام ها استفاده کنند ولی این که چرا آنها را می سوزانند چای فکر دارد…
کاه و کلش برنج در واقع سرمایهای است که میتوان بهخوبی از آن استفاده و برای کشاورزان درآمد کسب کرد.
ساقه و ته مانده های کاه برنج در صنایع سبک، فیبرسازی و کاغذ دیده میشود و کاه و کلش میتواند تبدیل به کاغذ شود.
با وجود این که کاربردهای صنعتی این پسماندها مشخص شده اما همچنان در استان گیلان به دلیل سوزاندن آنها توسط برخی کشاورزان، به عنوان یک معضل، ذهن کارشناسان را درگیر کرده است.
آلودگی های ناشی از سوزاندن ضایعات برداشت محصول برنج میتواند در چرخههای زیست، زمین و شیمیایی اختلال به وجود آورد که این تغییرات بر روند فعالیت موجودات زنده تاثیر منفی میگذارد و سوزاندن ساقههای برنج موجب از بین رفتن مواد آلی خاک و تضعیف آن نیز میشود.
اداره محیط زیست و سایر ارگان های مربوط به آن، هر سال شماره هایی را در اختیار مردم قرار می دهند که در صورت مشاهده این موضوع، مراتب گزارش داده بشود، تا برای جلوگیری و بعضا جریمه های نقدی اقدام بشود.
ولی طبق گزارش های رسیده، امسال در این زمینه برخوردهای لازم، آن چنان که باید و شاید انجام نشده است.
عکس این گزارش، مربوط به سوزاندن کاه و کلش توسط کشاورزان در روستای خمیران بندر انزلی است.
گزارش از: ساسان خراسانی